Presse

 Fra modetøj til køretøj:

Nyslået kørelærer åbner køreskole i Auning

Ole Thygesen Danielsen kørte træt i sin tidligere karriere. De sidste 20 arbejdsår skal gå til at lave noget sjovt

 Af
Simon Carlson

Det er et temmelig markant vognbaneskift, Ole Thygesen Danielsen har foretaget sig. Modetøjet er skiftet ud med køretøjet og titlen som salgschef er skiftet ud med titlen som selvstændig køreskolelærer. Efter mange år som som både sælger og chef i tøjbranchen ser Ole Thygesen Danielsen nu frem til 7. januar, hvor det første hold håbefulde kommende bilister skal indføres i trafikkens krinkelkroge i Aunings nye køreskole – ‘Ole D Køreskole’.

“Det var en stor beslutning at tage, men jeg kunne bare heller ikke se mig selv blive ved med at arbejde med noget, jeg faktisk havde mistet lysten til. Jeg havde ikke rigtig det der “hunter-gen” længere, hvor man skal ud og jagte kunder og forsøge at skabe et behov hos kunden. Jeg synes, det var blevet lidt for overfladisk. Samtidig kunne jeg jo se, at jeg jo nok har 20 år på arbejdsmarkedet, inden jeg kan gå på pension. Den tid vil jeg altså gerne bruge på noget, jeg synes er sjovt,” fortæller 48-årige Ole Thygesen Danielsen om sin beslutning.

Personlig læring

I marts i år sagde han derfor sit job op og gik i stedet fuldt ind på at tilegne sig de kundskaber og ikke mindst praktiske redskaber, der skal til for at blive kørelærer. I løbet af foråret udbyggede Ole Thygesen Danielsen derfor kørekortsamlingen. Derefter startede uddannelsen som kørelærer og også kravet om en pædagogisk grunduddannelse som voksenunderviser skulle gennemføres.

På den måde kom 2019 til at se noget anderledes ud end de forrige 20 år i Ole Thygesen Danielsens liv. Det har været med til at give læring. Ikke mindst om sig selv, fortæller den nyslåede kørelærer.

“Jeg fandt lige pludselig ud af, at jeg rigtig godt kunne lide at studere. Jeg begyndte at gå helt vildt op i at få og løse opgaver og også få karaktererne for det. Og så fandt jeg ud af, at det der med at undervise andre; det var rigtig spændende. Som sælger skal man selvfølgelig også præsentere en kollektion over for nogle mennesker, men det er noget helt andet at undervise. Der er lidt mere substans nu. Jeg kunne mærke, det begyndte at interessere mig mere og mere, for jeg synes, jeg kan være med til at ændre unges adfærd. Hjælpe dem ud i trafikken, så de ikke slår sig selv eller andre ihjel,” forklarer Ole Thygesen Danielsen.

Skaber sit eget

Der er indtil flere køreskoler i området omkring Auning, men Ole D Køreskole bliver den eneste i selve Auning. Statistikkerne fortæller, at behovet for køreskoler er stort, og der gik da heller ikke ret lang tid, fra Ole Thygesen Danielsen annoncerede den nye køreskole, til det første hold var fyldt op.

Kørelæreren regner således med, at behovet i området er stort nok til, at de forskellige køreskoler kan få elever nok. Samtidig er han også bevidst om, at Auning i sig selv, med sine godt 3000 indbyggere, ikke udgør verdens største kundegrundlag.

“Jeg synes jo ikke, man skal lade være med at starte noget op, bare fordi der er andre kollegaer rundt omkring. Man er nødt til at forsøge at skabe sit eget og få det til at fungere. Det er nok svært at leve af Auning alene, så jeg får nok også brug for oplandet. Men jeg hører da fra nogle af dem, der skal starte, at de synes, det er dejligt, at man kan cykle hen til mig og ikke behøver forældrenes hjælp til at køre sig,” konstaterer Ole Thygesen Danielsen.

 Fakta

OLE D KØRESKOLE

Ole Thygesen Danielsen har lejet sig ind i lokaler på Energivej 2 i Auning, hvor 2Biler også har adresse.

Man bliver godt kørende i den nye køreskole. Skolevognen er således en Audi Q5.

Første hold på Ole D Køreskole starter op 7. januar 2020. Næste hold starter i marts.

Ole Thygesen Danielsen er i øjeblikket også ved at uddanne sig til motorcykel-kørelærer.

Publiceret 17 December 2019 10:50

RANDERS AMTSAVIS DECEMBER 2019:

https://amtsavisen.dk/oestjylland/ny-koereskole-ser-dagens-lys-i-auning-lokalmand-dropper-toejbranchen-for-at-aabne-koereskole-i-hjembyen

Ny køreskole ser dagens lys i Auning: Lokalmand dropper tøjbranchen for at åbne køreskole i hjembyen

1/2
Ole Thygesen Danielsen valgte i foråret at droppe jobbet som salgschef i tøjbranchen for at uddanne sig til kørelærer og har nu startet egen køreskole. Privatfoto

Nu kan der igen erhverves kørekort i Auning, når ny køreskole åbner i byen efter nytår.

Auning: Det er et velkendt ansigt, der i det nye år åbner køreskole i Auning. Ole Thygesen Danielsen, der er gammel Auning-dreng, slår 7. januar dørene op til første hold elever hos Ole D Køreskole. Den 48-årige auningboer har ellers i mange år arbejdet i tøjbranchen, både som sælger og med egen butik, men han følte, at tiden var inde til et skift.

– Jeg syntes efterhånden, at det var en både hård og svær branche, så jeg gik og tænkte over, hvad det var, jeg havde lyst til at lave de næste 20 år, siger Ole Thygesen Danielsen.

Han var træt af det psykiske pres i branchen og af at kæmpe for andre end sig selv og kiggede efter andre muligheder. Han har altid nydt at køre bil, og en kusine i Grenaa har køreskolen Nybilist, hvilket gav inspiration til karriereskiftet. Derudover har han altid haft en iværksætter gemt i maven, og så var der også den helt fornuftsbetonede årsag, at man som kørelærer ikke bliver fysisk nedslidt som gammel.

– En kørelærer vil der altid være job og kunder til, men med kun 3.000 indbyggere i Auning, så har jeg nok også brug for, at beboere i de andre byer i Norddjurs Kommune har lyst til at benytte sig af mig som kørelærer, siger han.

Vejen til at starte egen køreskole startede allerede i foråret, hvor Ole Thygesen Danielsen sagde sit job som salgschef op.

– Min familie blev selvfølgelig inddraget, for det er en stor beslutning at sige et godt job op for at starte selv i en ny branche, men jeg var besluttet på at gå all in, siger han.

I foråret tog han samtlige kørekort, og begyndte derefter på uddannelsen til kørelærer på kørelærerinstituttet AKI. Derudover skulle han også igennem en pædagogisk grunduddannelse som voksenunderviser, og her fandt han ud af, at han faktisk godt kunne lide at være studerende.

– Jeg fik blod på tanden, og det endte også med, at jeg fik et 12-tal, siger han.

Og efter en bestået forprøve og en praktisk to timers prøve kunne han 25. november officielt kalde sig kørelærer.

 
 
En Audi Q5 bliver Ole Thygesen Danielsens nye rullende kontor, når han 7. januar starter første hold elever op. Privatfoto

Starter med succes

Ole D Køreskole starter op i lokaler på Energivej 2 i Auning, hvor 2B Biler, som er Ole Thygesen Danielsens automekaniker, har adresse. Her har han lejet sig ind og håber på en synergieffekt af at have køreskole under samme tag som et værksted.

– Folk lærer forskelligt, og køreskoleelever skal lære om både funktion og betjening af bilerne, så der er det en fordel, at vi kan gå en tur i værkstedet, siger den nyuddannede kørelærer.

2. december oprettede han en facebookside for den nye køreskole med gode opstartstilbud, og han er selv blevet overrasket over den positive respons.

– Det er gået over al forventning. Jeg har allerede taget flere elever ind på mit januarhold, end det var meningen til at starte med, og halvdelen af pladserne til marts-holdet er også væk, siger han.

Efter sparring med garvede kørelærere er han blevet anbefalet maksimalt at have mellem ni og 12 elever på sine hold, og det antal vil han ikke overskride, selv om efterspørgslen skulle være der.

– Alting er første gang for mig, men jeg vil også gerne have tid og overskud til at være der for mine elever, siger han og fortæller, at der indtil videre er ni elever på januarholdet.

Forretning med godt ry

Der har tidligere været køreskole i Auning, men ikke i de senere år, og generelt er der på landsplan mangel på kørelærere, men Ole Thygesen Danielsen ved godt, at han bliver én ud af flere køreskoler i området og dermed skal skille sig ud.

– Jeg er et kendt ansigt i byen, og det tror jeg, at jeg vinder noget på, og så tænker jeg også, at jeg kommer som et frisk pust. Jeg kommer selvfølgelig til at følge reglerne på området, men jeg kan godt lide at undervise og vil gerne gøre det på en dialogisk måde og samtidig gøre det uformelt og afslappet og gerne lidt humoristisk, siger han.

Om fremtidige bilister vil vælge Ole D Køreskole kan han af gode grunde ikke vide, men han mener, at det handler om at skabe en god forretning med et godt ry.

– Til sammenligning er der jo også masser af restauranter i Aarhus, så hvorfor åbne en mere der, kunne man spørge. Men hvis man åbner en restaurant, og det er der, folk vil spise, så får man jo kunder, siger han.

Første hold på Ole D Køreskole starter 7. januar, og planen er derefter at starte nye hold op hver anden måned.